Mads Daugbjerg
Antropolog, lektor ved Aarhus Universitet, og rejsende i kryptiske spørgsmål.
Prøver stadig at forstå verden og dens mærkværdige mennesker, ligesom da jeg rejste rundt med rygsæk i 1990’erne. En del af min arbejdstid går med at undersøge, hvad folk gør med fortiden i nutiden, og hvad kulturarv og national identitet egentlig er for noget.
Jeg skriver på en bog om Gettysburg – den amerikanske flække, der blev bagtæppe for Borgerkrigens mest berømte slag i 1863 – om slagmarken og dens spøgelser, om det hellige landskab, og om den amerikanske forfatnings ædle men bøvlede principper.
Jeg bor i Åbyhøj med min hustru og et vekslende antal af vores tre voksne og halvvoksne børn. Læser tegneserier og løber lange ture for at overbevise mig selv om, at alder bare er et tal.
Mads Thernøe
Historiker og direktør på Kroppedal Museum.
Allerede før jeg blev færdig med at læse historie på Aarhus Universitet begyndte jeg at arbejde med reenactment, og opdagede hurtigt hvor sjov og effektiv en formidlingsform det er. Sammen med en flok venner drog jeg rundt til diverse middelaldermarkeder og museer, og fortalte levende og humoristisk om fortiden.
Kort tid efter ,at jeg blev færdig som historiker, blev jeg ansat som leder af Vikingeborgen Trelleborg, hvor jeg blev en del af en flok engagerede og til tider vanvittige museumsformidlere, der insisterede på at historien skulle være levende, nærværende og vedkommende. Jeg nød derfor meget mine fem år på Trelleborg, der lærte mig meget om alle former for historieformidling.
Siden hen har jeg arbejdet 5 år i Odense på Museum Odense og Jernbanemuseet, indtil jeg blev museumsinspektør på Kroppedal Museum. Her har jeg være i 10 år, de første fem som museumsinspektør, og sidenhen som direktør for museet. Det er et kæmpe privilegium hver dag at få lov til at arbejde med dygtige og søde kollegaer, som alle er med til at sikre og formidle kulturhistorien på den københavnske Vestegn.
Jeg bor i Slagelse med min hustru Nanna. Sammen har vi to børn, den ene læser til landinspektør på Aalborg Universitet, mens den yngste går i 3.g på Slagelse gymnasium. Ved siden af mit daglige virke er jeg naturvejleder og passioneret jæger.
Susanna Sommer
Jeg er freelancejournalist og har arbejdet med radio og podcast hele mit voksne liv. Mine to seneste produktioner var P1-serien Drømmenes Kaptajn (en syret samtalemosaik om Troels Kløvedal) og P2-serien Sangenes Blå Bog (om Højskolesangbogens historie og betydning). De fik henholdsvis en Prix Audio for årets bedste podcast og en Prix Europa for årets bedste musikprogram.
Halvdelen af mit arbejdsliv producerer jeg lyd, den anden tilbringer jeg på SDUs Center for Journalistik, hvor jeg underviser i fortællende journalistik, fortællerkonstruktioner og lydproduktion.
Slave for en røde kat Sputnik, habil riffelskytte og altid til fals for en god historie.